Brez golov na londonskem derbiju


 "Na cedilu nas je pustila učinkovitost pred golom nasprotnic, zmanjkalo je tudi nekaj samozavesti pri zaključevanju akcij. Tri ali štiri naše priložnosti bi morali zaključiti z zadetkom, na drugi strani se spomnim zgolj ene tovrstne priložnosti. Če si je kdo zaslužil zmago, smo bili to mi," je po tekmi ki se je končala brez golov ugotavljal trener Arsenal Ladies . Dame so skozi vso tekmo prevladovale na igrišču, nizale priložnosti pred vratom Chelseaja, a niso uspele doseči gola, ki bi jim zagotovil 3 točke in vodilno mesto na lestvici. 

Igralke Chelseaja so zanekrat edine, ki so uspele v letošnji sezoni poraziti Topničarke, ko so jih z 2 -1 izločile iz FA pokala. Takrat so Modre prevladovale na igrišču in s čvrsto igro preprečile tekmicam, da bi do izraza prišlo njihovo boljše tehnično znanje. "Če si želimo igrati tako kot pritiče imenu kluba moramo nujno prevladovati v posesti žoge. Zato smo veliko vadili kako po napaki žogo čimprej osvojimo nazaj in kako ustvarjati pritisk na nasprotnice," je trener pojasnil priprave na tekmo. Na igrišču je bilo videti, da so igralke lekcije s treningov tudi osvojile. Žal so Arsenalovke že po 10 minutah ostale brez , ki je poškodovana zapustila igrišče in prepustila svoje mesto , a v igri se odsotnost sijajne mlade angleške reprezentantke ni preveč poznala. je nadaljevala z dobro formo iz zadnjih tekem in bi po predložku še ene Španke, , skoraj zadela za vodstvo Arsenala. Hitra krilna španska igralka je ob koncu prvega polčasa še enkrat dobro podala, tokrat do , ki je z glavo dobro merila, Chelsea pa je zaostanka rešila vratarka .  

Chelsea je v 2.polčasu okrepil napad z , ki je kmalu po nadaljevanju tekme poskrbela za prvo resno priložnost domačih na tekmi. Zaradi njenega pritiska je zadnja vrsta Arsenalovk izgubila žogo, ki jo je znotraj kazenskega prostora dobila nekdanja Topničarka in streljala proti golu. Na srečo je bila blizu branilka , ki je blokirala nevaren strel na gol. Na nasprotni strani je Natalia dvakrat za las zgrešila Chelseajeva vrata. Sredi najhujšega pritiska na vrata domačih je uspela pred Arsenalovim kazenskim prostorom ukrasti žogo in podati do nepokrite Korejke, ki pa je s 7 metrov poslala žogo preko gola. V zaključku tekme so imele Topničarke še eno priložnost za gol, ki bi jim prinesel glede na prikazano zasluženo zmago. Po strelu je vratarka Lindahlova žogo odbila zgolj do rezervistke , ki je podala Ubogagujevi, a je švedska vratarka popravila svojo napako z obrambo, ki je zagotovila domačim vsaj točko na londonskem sosedskem obračunu.   

Objavljeno: 02.05.2015 13:34 | Avtor: Bogdan Šteh

post from sitemap
Categories: