Nekdanji članici usodni za Dame v FA pokalu


Pot do ubranitve lanskoletnega naslova pokalnih prvakinj na Wembleyu se je za Arsenal Ladies končala že v četrtfinalu. Mestne rivalke iz vrst Chelseaja so se izkazale za pretrd oreh. Tehnično bolje podkovane Topničarke niso uspele parirati fizično močnejšim gostjam, ki so to svojo prednost s pridom izkoriščale. Usodo branilk naslova sta že v prvem polčasu zapečatila gola dveh nekdanjih igralk Arsenala, in .  

V primerjavi s tekmo proti Notts Countyu sta in odstopili mesti v začetni postavi in veteranki . Gostje so povedle v 18. minuti, ko je po podaji s kota z glavo zadela nekdanja kapetanka Topničark Chapmanova. Kmalu zatem je imela Smithova priložnost za hitro izenačenje, a je njen strel iz razdalje vratarka gostij ubranila. Po pol ure igre je bilo že 2 - 0 za Chelsea. Davisonova je preigrala na levi strani obrambe Arsenala in poslala žogo v mrežo mimo domače vratarke. Ni manjkalo veliko, da ne bi gostje dosegle še tretji gol, ko se je žoga po strelu odbila od in le posredovanju se gre zahvaliti, da se Topničarke niso že ob polčasu znašle v izgubljenem položaju. Prav nasprotno: tik pred polčasom so pritisnile na vrata gostij in v 45. minuti znižale izid, potem ko je Mitchellovi z močnim in dobro merjenim strelom iz okoli 25 metrov uspelo premagati na vratih Chelseaja.

Po odmoru je trener Losa poslal na igrišče Sandersonovo in strelko gola v Nottinghamu. A prve so ponovno zapretile gostje. Ob robu igrišča je ukradla žogo Scottovi in podala pred kazenski prostor Ji So-Yun, ki je žogo namesto v mrežo poslala v prečko. Na drugi strani je Smithova še enkrat poskušala s strelom od daleč, a je bila za las nenatančna. Nato je potrdila svoje vratarske kvalitete in preprečila Aluko da poviša vodstvo Modrih. V zadnjih minutah tekme je imela lepo priložnost da Topničarke popelje v podaljške. Carterjeva in Smithova sta izigrali obrambo Chelseaja, podali pred gol do Nobbsove, ki je pritekla iz ozadja, a je pred golom uspela blokirati strel in zagotoviti gostjam pomembno zmago.

Trener Losa po tekmi ni bil preveč črnogled. "Igramo dobro, a tudi nasprotnice so kvalitetna ekipa. Imajo več treningov čez teden in boljše terene za vadbo. A to ni izgovor, to smo vedeli že pred začetkom prvenstva. Morda je tekma za nas prišla v nepravem času. Težko je uigrati ekipo potem ko je kar 12 igralk odšlo za 10 dni na reprezentančne obveznosti, tiste v mlajših selekcijah še za kakšen dan več. Rezultat je treba sprejeti in se potruditi da do naslednje tekme popravimo kar tokrat ni bilo dobro." Kapetanka Kelly Smith je dodala: "Chelseajave igralke so dobro stale na igrišču, težko je bilo prebiti njihovo obrambo. Na igrišču smo dale svoj maksimum, kaj več od te ekipe ne gre zahtevati. Odločil je naš manjko kakovosti pri zaključevanju akcij. Nikakor nismo uspele spraviti žogo v mrežo."

 

 

Objavljeno: 13.04.2015 13:26 | Avtor: Bogdan Šteh

post from sitemap
Categories: