Ubogagu še naprej v dobri (strelski) formi


Arsenalovke so se iz težkega gostovanja v Manchestru vrnile z vsemi 3 točkami, pa s prazno mrežo.  je nadaljevala svojo serijo dobrih predstav v klubskem dresu in poskrbela za edini gol na tekmi (njen 2 v sezoni). Na izenačeni tekmi, ki bi se lahko končala tudi z zmago domačink je mladi Američanki uspelo že v 1. polčasu zatresti mrežo, potem ko je bil City na začetku tekme boljša ekipa na terenu. Na srečo te svoje premoči ni uspel nadgraditi s kakšnim golom. Ob strelu je bila na mestu Byrnova, pa je 33. minuti po predložku v kazenski prostor žogo z glavo poslala za las mimo gola. Tri minute kasneje je Ubogagujevi uspelo preigrati v obrambi Citya in poslati žogo v mrežo za vodstvo Arsenala.

V drugem polčasu je City v 57. minuti ostal na igrišču brez . Arsenalovka se je z njo borila za žogo na sredini igrišča, napravila prekršek, po katerem je angleška reprezentantka z mlado Topničarko fizično obračunala v slogu Zidana. Sodnik ji je pokazal neposredni rdeči karton, brez kazni ni ostala tudi Baileyeva, ki je za svoj prekršek prejela rumeni karton. Kljub igralki manj se domače niso predale in bi prek Parrisove v 83. minuti skoraj izenačile, vendar je njen strel zadel le prečko. Tako je ostalo pri tesni, nekoliko srečni, a pomembni zmagi za Topničarke.

"Želele smo si ponoviti, kar smo že pokazale na tekmi proti Bristolu," je po tekmi povedala branilka . "Mislim da nam je to uspelo. Kar nekaj nas je v ekipi, ki se borimo z manjšmi poškodbami in ni nam bilo lahko odigrati 3 težke tekme v tednu dni. Na srečo se je pokazalo, da imamo dolgo klop. Do premora pred svetovnim prvenstvom si želimo biti čim višje na lestvici, zato ne mislimo kar tako izpuščati točk iz rok," je še dodala "Scotty". 

Objavljeno: 20.04.2015 14:22 | Avtor: Bogdan Šteh

post from sitemap
Categories: