Po izpadu iz pokala zmaga v prvenstvu


Arsenalove Dame niso imele veliko časa, da bi žalovale za izpadom iz FA pokala, saj jih je že čez 3 dni čakala tekma 2. kola državnega prvenstva. Na svoji prvi tekmi na domačem stadionu v novi sezoni so gostile ekipo Bristola. Po remiju na prvi tekmi v Nottinghamu so si tokrat želele osvojiti vse 3 točke in popraviti napake v igri, ki so jih stale uvrstitve v polfinale FA pokala. V veliki meri jim je to tudi uspelo.

Trener je v primerjavi s tekmo proti Chelseaju opravil nekaj menjav v začetni postavi. Na vrata je postavil , v napad pa poslal zdaj že legendarno in mlado . Že takoj na začetku srečanja so Topničarke na terenu pokazale, da želijo popraviti slab vtis, ki so ga zapustile na pokalni tekmi. Igra je bila veliko bolj tekoča, podaje mnogo bolj točne kot v nedeljo, vrstile so se tudi priložnosti. V 15. minuti so gostje iz Bristola prvič klonile. si je priborila žogo v gostujočem kazenskem prostoru in jo podala pred gol do Humphreyeve, ki je iz 5 metrov brez težav zabila svoj prvi prvenstveni gol za člansko ekipo. V 33. minuti so svojo prednost podvojile. je poslal predložek v kazenski prostor, je žogo z glavo poslala na rob kazenskega prostora, od tam pa jo je letošnja okrepitev iz Barcelone z dobro merjenim strelom poslala za hrbet Bristolove vratarke. Gostje so zapretile šele v zadnjih trenutkih 1. polčasa, a je bila pri dveh nevarnih strelih Chamberleinova na mestu.

Le nekaj minut po začetku 2. polčasa bi lahko povišala na 3 - 0, a je žoga zletela malenkost nad prečko. Ko so gostje začele igrati nekoliko bolj odprto, da bi še imele možnost za pozitiven izid na tekmi, so Arsenalovke dobile več prostora v napadu. Carterjeva in Scottova sta z lepo kombinacijo že izigrali celotno obrambo Bristola na čelu z vratarko, žal pa je nato Carterjeva poslala žogo za las mimo gola. Zadnjo veliko priložnost na tekmi je imela rezervistka , ki ji je vratarka gostij strel ubranila, odbito žogo pa je Carterjeva poslala v vratnico. Tako je ostalo pri 2 - 0, čeprav bi si glede na prikazano Arsenalovke lahko priigrale še za kakšen gol izdatnejšo zmago.

Veliko boljša predstava kot proti Chelseaju bo dobra vzpodbuda za naslednje prvenstveno srečanje, ko se bodo Topničarke pomerile z močno ekipo Manchester Citya. Nazadnje sta se ekipi srečali v finalu ligaškega pokala, kjer so z 1 - 0 slavile igralke iz Manchestra. 

Objavljeno: 16.04.2015 12:18 | Avtor: Bogdan Šteh

post from sitemap
Categories: