Leah Williamson po burni končnici popeljala Angležinje na evropsko prvenstvo

Odgovornost za uspešno izvedbo je prevzela Williamsonova, kapetanka ekipe in lansko sezono najboljša mlada igralka Anglije. Brez težav je poslala žogo za hrbet norveške vratarke in poravnala izid na 2 - 2, kar bi zadostovalo za uvrstitev Angležinj na evropsko prvenstvo. A je sodnica zaradi prehitrega vtekanja druge angleške igralke v kazenski prostor gol razveljavila in dosodila indirektni prosti strel za Norveško. Anglija je tako srečanje izgubila in ostala brez uvrstitve na zaključni turnir. Angleška nogometna zveza se je odločila, da se zaradi sporne odločitve pritoži pri UEFA. V Nyonu so nato sprejeli salomonsko rešitev, da se ponovi izvajanje kazenskega udarca in preostali čas sodnikovega podaljška.

Williamsonova je morala naslednji dan še enkrat izvesti enajstmetrovko. Mladi igralki v teh nekaj dneh ni bilo lahko. "Zdi se mi, da sem v teh 24 urah izkusila vsa možna čustva. Šlo je za več kot le moj osebni uspeh, še bolj pomembno je bilo zadeti za vso ekipo. Vem da kaj takega pogosto slišite od igralcev, ampak res je bilo tako. Ne spomnim se, da sem bila že kdaj tako mirna in zbrana kot v trenutku, ko je sodnica zapiskala naj izvedem strel," se trenutkov pred izvajanjem enajstmetrovke spominja mlada Topničarka. Hladnokrvno je poslala žogo v desni spodnji kot norveške vratarke in Angliji zagotovila mesto med najboljšimi 8 reprezentancami, ki se bodo poleti pomerile v Izraelu. "Sem v Belfast smo prišle z jasnim ciljem in ga tudi dosegle. Si pa nisem predstavljala, pred kakšen izziv bom postavljena," je po končani drami povedla Williamsonova.

Ves zaplet okoli zadnjih trenutkov tekme ne bo imel (tekmovalnih) posledic za Norvežanke, ki so se prav tako uvrstile na EP kot najboljše drugouvrščene iz vseh kvalifikacijskih skupin. Bo pa zanimivo videti ali bodo takšne ponovitve tekem poslej postale del prakse krovne evropske nogometne organizacije.

Objavljeno: 10.04.2015 11:56 | Avtor: Bogdan Šteh

post from sitemap
Categories: